Tällä sivulla esitellään tallin tuotteet:

Ratsastustunnit


Alkeisryhmät

Lasten alkeistunti on tarkoitettu ratsastuksesta kiinnostuneille lapsille. Nuorimmat ovat 4-6-vuotiaita, mutta ryhmässä voi aloittaa vanhempikin aloittelija. Alkeistunnilla opetellaan ratsastuksen perustaitoja pienryhmässä, ikäryhmälle sopivasti, alkuun leikinomaisten harjoitteiden avulla. Alkeistunnille tullaan suoraan maneesille oman tunnin alkaessa, hevoset ovat valmiina maneesilla. Alkeistunnilla ratsastetaan talutettuna. Ryhmän ajasta osa kuluu selkäännousuun ja jalustinhihnojen pituuden säätämiseen.

Ratsastustunnin kesto 45 min sisältää noin puoli tuntia ratsastusta.

Alkeisjatko on tarkoitettu ratsastusta jo hiukan harjoitelleille aloittelijoille esim. alkeiskurssin jälkeen. Opettaja ehdottaa ryhmään siirtymistä taitojen karttuessa. Ryhmässä ratsastetaan talutettuna, osa voi harjoitella myös ilman taluttajaa ratsastamista. Ryhmässä harjoitellaan ratsastuksen perustaitoja: pysäyttämistä, ohjaamista ja esim. keventämistä ravissa.

Ratsastustunnin kesto 1 h sisältää noin 45 minuuttia ratsastusta. Tunnin jälkeen ratsastajat saavat halutessaan osallistua hevosten hoitamiseen.

Aikuisten alkeisryhmä on tarkoitettu ratsastusta aloittaville (tai ratsastusta kauan sitten harrastaneille) aikuisille, niin naisille kuin miehillekin. Ratsastuksen perustaitoja harjoitellaan pienessä ryhmässä tarvittaessa talutettuna. Heti alusta asti opetellaan käyttämään apuja monipuolisesti ja käyttämään koko kehoa hevosen hallintaan. Osa hevosista varustetaan ennen tuntia - apua löytyy tarvittaessa. Tunnin jälkeen hevoset hoidetaan ohjeiden mukaan.

Tarvittaessa ryhmiä perustetaan lisää.


Ystäväksi Hevonen

Ystäväksi Hevonen on ryhmä hevosen hellimisestä tykkääville tytöille (ja miksei pojillekin). Jokaisen ratsastuskerran alussa on runsaasti aikaa hevosen hoitamiseen, harjaamiseen ja hellimiseen. Avustajat auttavat tarvittaessa hevosen varustamisessa. Ratsastustunneilla harjoitellaan ratsastuksen perusteiden lisäksi hevosten käsittelyä, poniagilityä, ratsastusleikkejä ja Working Equitation -tehtäviä. Taitojen karttuessa ohjelmaan voidaan ottaa myös esteratsastuksen alkeita. Ryhmä on tarkoitettu ratsastusta jo jonkin verran harrastaneille, esim. alkeistunnilta eteenpäin siirryttäessä. Taluttajat tarvittaessa - ilman taluttajaa ratsastamista harjoitellaan taitojen karttuessa yksilöllisesti.


Cowboyt ja Inkkarit
Pojille (ja miksei reippaille tytöillekin) suunnattu tunti. Ratsastuksen perusteiden opettelun lisäksi leikkejä, kisailuja ym. kivaa puuhaan hevosten ja ponien kanssa.
Aloittelijat ja hevosten varustamista ja itsenäisesti, ilman taluttajaa ratsastamaan opettelevat ratsastajat. Avustajat tarvittaessa mukana.


Reippaat Ratsastajat

Ryhmä on tarkoitettu ratsastusta jo harrastaneille, ilman taluttajaa ratsastaville, laukkaa ja pohkeenväistöä opetteleville ratsastajille. Ratsastustunneilla harjoitellaan kouluratsastuksen lisäksi Working Equitation -tehtäviä ja esteratsastuksen perusteita. Joillakin kerroilla kokeillaan ratsastusleikkejä tai katrilliratsastusta. Ratsastustaidon karttuessa ja sään salliessa voidaan myös tehdä maastolenkkejä. Ryhmäläiset voivat myös esittää toiveita ryhmän ohjelmaan! Ennen tuntia osa hevosista varustetaan itsenäisesti, hevoset hoidetaan ohjeiden mukaan tunnin jälkeen.


Taitavat Tytöt

Ryhmä on tarkoitettu ratsastusta jo harrastaneille, ilman taluttajaa ratsastaville, laukkaa ja pohkeenväistöä jo osaaville ratsastajille. Ratsastustunneilla tehdään kouluratsastuksen lisäksi Working Equitation -tehtäviä, ratsastusleikkejä, esteratsastuksen alkeita tai katrilliratsastusta. Ratsastustaidon karttuessa ja sään salliessa voidaan myös tehdä maastolenkkejä. Ryhmäläiset voivat myös esittää toiveita ryhmän ohjelmaan!
Ratsastajien tulee osata itsenäisesti varustaa ja hoitaa hevonen ennen tuntia ja tunnin jälkeen.

Ahkerat Aikuiset

Ahkerat aikuiset on ryhmä aikuisille, jotka haluavat harrastaa ratsastusta rennosti mutta tavoitteellisesti mukavassa pienryhmässä (3-5 ratsastajaa).

Ratsailla keskitytään hiomaan ratsastuksen taitoja omaan tahtiin. Pääpaino on kouluratsastustaitojen kehittämisessä, minkä lisäksi tunneilla voidaan harjoitella myös Working
Equitation - sekä puomitehtäviä (toiveiden mukaan mahdollisesti esteitäkin). Välillä voidaan kokeilla katrilliratsastustakin. Sään salliessa mahdollisuus myös maastolenkille. Ryhmän ohjelmaa suunnitellaan myös ratsastajien toiveiden mukaan.

Osa hevosista varustetaan itse ennen tuntia, hevoset hoidetaan ohjeiden mukaan tunnin jälkeen. Ryhmä on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, jotka ovat harrastaneet ratsastusta vähintään vuoden.

Napakat Nuoret


Ryhmä on tarkoitettu ratsastusta jo vähintään pari vuotta harrastaneille nuorille, jotka haluavat kehittyä ja kilpaillakin ratsastuksessa. Pienryhmä, max 5 ratsastajaa.

Ratsastustunneilla harjoitellaan kouluratsastuksen lisäksi Working Equitation -tehtäviä ja esteratsastusta. Joillakin kerroilla kokeillaan ratsastusleikkejä tai katrilliratsastusta. Sään salliessa voidaan myös tehdä maastolenkkejä. Ryhmäläiset voivat myös esittää toiveita ryhmän ohjelmaan! Ennen tuntia osa hevosista varustetaan itsenäisesti, hevoset hoidetaan ohjeiden mukaan tunnin jälkeen.

Kokeneet Konkarit

Ryhmä on tarkoitettu ratsastusta jo pidempään harrastaneille, jotka haluavat kehittyä ja kilpaillakin ratsastuksessa. Pienryhmä, max 4 ratsastajaa.

Ratsastustunneilla harjoitellaan kouluratsastuksen lisäksi Working Equitation -tehtäviä ja
esteratsastusta. Joillakin kerroilla kokeillaan ratsastusleikkejä tai katrilliratsastusta. Sään salliessa voidaan myös tehdä maastolenkkejä. Ryhmäläiset voivat myös esittää toiveita ryhmän ohjelmaan! Ennen tuntia osa hevosista varustetaan itsenäisesti, hevoset hoidetaan ohjeiden
mukaan tunnin jälkeen.

Kerhot

Heppakerho

Heppakerho 5-12 -vuotiaille tytöille ja pojille, jotka haluavat oppia hevostaitoja ja ystävystyä hevosten ja toisten lasten kanssa. Kerhokerroilla ohjelmassa: hevosten hoitoa, leikkejä ja pelejä, askartelua sekä hevostaitojen opettelua. Kerhoa ohjaamassa Mariannen lisäksi hevoskerhon ohjaaja -koulutuksen käyneet ohjaajat Heta ja Anniina sekä tarvittaessa muutama muu isompi tallityttö. Kerholaisille suositellaan ratsastusseuran jäsenyyttä tai Green Cardia. Kerholaisia
ei ole vakuutettu tallin puolesta - vakuutus tulee seurajäsenyyden tai Green Cardin kautta.

Hintaan sisältyy ensimmäisellä kerralla Suomen Ratsastajainliiton Hevoskerholainen -työkirja (arvo 10€), jota täytetään kerhossa.

Hinta 50€/ lukukausi tammi-toukokuu, uudet (sis. kerhomateriaalin).

Hinta 40€/ lukukausi tammi-toukokuu, vanhat (ei sis. kerhomateriaalia).

Kerho jatkuu kesän yli, kaikki kerhoon osallistuneet lapset voivat tulla kesällä kerhoon, ei maksua kesästä.

Tallityttöjen hevostaitokerho

Hevostaitokerho on tarkoitettu kaikille tallitytöille ja sellaiseksi haluaville! Hevostaitokerho
on joko maanantaina klo: 18.15-19.45 tai lauantaina klo: 18-19.30 noin 3 kertaa kuukaudessa. Kerhokerrat sovitaan yhdessä. Lisäksi loma-aikoina ja muulloinkin saattaa olla hevostaitokerhon specialkertoja (pidempiä kerhokertoja, jolloin voidana tehdä monenlaista). Hevostaitokerhoa suositellaan kaikille tallitytöille! Hevostaitokerhossa opetellaan Suomen Ratsastajainliiton hevostaitomerkkien asioita. Syksyllä aloitettiin perushoitomerkin asioista, kevätkaudella jatketaan asioita eteenpäin. SRL:n hevoskerhomateriaali kuuluu hintaan ensimmäisellä kerralla. Kerhokerroilla ohjelmassa: hevosten hoitoa, uusien hevostaitojen opettelua, mukavaa yhdessäoloa kavereiden kanssa. Kerholaisten täytyy kuulua johonkin ratsastusseuraan tai heillä täytyy olla SRL:n Green Card.

Hinta 30€/ lukukausi tammi-toukokuu, uudet (sis kerhomateriaalin).

Hinta 20€/ lukukausi tammi-toukokuu, vanhat (ei sis. kerhomateriaalia).

Kerho jatkuu kesän yli, kaikki kerhoon osallistuneet voivat tulla kesällä kerhoon, ei maksua kesästä.


Muut tuotteet:

Ajotunnit

Tahdotko oppia valjastamaan ja ajamaan ponilla tai hevosella? Tässä on sinulle on sopiva tunti! Ajotunnilla hoidetaan ja valjastetaan poni/hevonen, ajetaan tilanteen mukaan pellolla/kentällä tai maneesissa ja lopuksi taas hoidetaan poni/hevonen ja valjaat. Kesto noin 1,5 tuntia.

Toistaiseksi ajotunnit yksityistunteja, vain 1 osallistuja.

Ajoponina toimii Lilli ja hevosena Sade tai Hali.

Hevosavusteinen toiminta

Hevosavusteinen toiminta on suunnattu erityislapsille, -nuorille ja -aikuisille. Ohjattu
hevosharrastuspalvelu yksin tai pienryhmässä: Hevostenhoitoa, tallitöitä, ratsastusta, ajamista, ponien/hevosten käsittelyä tarpeen mukaan suunniteltuna.

Kesto 1 h 15 min, hinta 55€ (1 hlö), kysy ryhmähintaa erikseen.

Rentouttava maastolenkki

Maastoratsastus on tarkoitettu kokeneille ratsastajille, jotka tarvittaessa hallitsevat hevosen
kaikissa askellajeissa ja yllättävissäkin tilanteissa. Hevoset toki ovat kokeneita maastoratsuja ja yleensä rentoja maastossa, tuli vastaan mitä tahansa. Maastot on tarkoitettu yli 15-vuotiaille, sitä nuoremmat aikuisen seurassa.

Lakeuden kutsu -maastolenkillä kierretään tallin läheisiä peltoja lakeuden maisemia
ihaillen ja säästä nauttien. Ratsastetaan ainoastaan käyntiä, sään ja ratsastajien toiveiden mukaan noin 45 min - tunti. Tähän voi tulla hiukan vähäisemmälläkin kokemuksella. Tarjolla talvisin.

Riuttamäen kierros -maastolenkillä kierretään peltojen ja maalaismaiseman kautta metsään,
myös mäkiä on matkan varrella. Reitti kulkee vaihtelevasti isompia ja pienempiä hiekkateitä polkuja. Kierroksella edetään pääosin käynnissä, pieniä ravipätkiä(laukkaakin?) osallistujien toiveiden mukaan. Kierroksen kesto noin 1,5-2 tuntia. Käytössä suomenhevostammat (Hali vetohevonen) Jeri ja Sade sekä eestinhevonen Trixy.

Maastoja tarjolla kesällä sunnuntaisin ja muulloinkin sovittaessa!

Heppapäivä

Heppapäivä on tarkoitettu esim. Ystäväksi hevonen -ryhmäläisille ja alkeistuntilaisille, sopii myös talliin tutustumaan haluaville! Heppapäivä sisältää: ponien/hevosten hoitoa, harjausta, varustamista, ratsastusta, ponilla ajamista ja ponin taluttamista(poniagilitytehtäviä) pienessä
ryhmässä (4-6 hlöä). Heppapäivä kestää 5 tuntia ja sisältää noin tunnin ratsastusta. Välissä pidetään lyhyt evästauko, johon voit ottaa omat eväät tai ostaa eväspaketin. Varusteeksi riittää säähän sopivat ulkovaatteet (housut ei kovin liukkaat), kannalliset kengät, sormikkaat tms. Ratsastuskypärän ja turvaliivin voit lainata tallilta.

Heppapäivä järjestetään, jos osallistujia on 4-6. Hinta 50€.

Pollepolttarit

Hauskoja hetkiä hevosten parissa polttariporukalle! Vanhan harrastuksen muisteluhetki tai uuden kokeilu. Molemmat onnistuvat meillä! Järjestetään tilauksesta kesälauantaiaamuisin.

Hintaan kuuluu tuotevaihtoehdon mukainen toiminta morsiamelle/sulhaselle ja muulle polttariporukalle. Ratsastus sään mukaan kentällä tai maneesissa. Varaattehan morsiamelle/ sulhaselle joustavat pitkäthousut, sopivat hanskat ja kannalliset kengät. Kypärää voi meiltä lainata. Huomioi, että alkoholin vaikutuksen alaisena ei tallille/ratsastamaan voi tulla! Omia juomia ei tallilla saa nauttia!

Sulhasen/morsiamen ratsastus ja hevosenhoitohetki (noin 1 h) 50€
Sulhasen/morsiamen hevosenhoito ja tallityöhetki (noin 1 h) 40€

Sulhasen/morsiamen ja muun polttariporukan ratsastushetki (max 4 hevosta, yhteensä 1 h) 120€.

Kurssit

Satulaan! -kurssi aikuisille

Satulaan! -kurssi on tarkoitettu ratsastusharrastuksen aloittamiseen sekä aloittelijoille
että ratsastusta aikaisemmin harrasteneille aikuisille. Kurssilla opitaan perusasioita hevosista ja niiden hoidosta sekä ratsastuksesta. Kurssilla tutustutaan tallin tapoihin ja hevosiin/poneihin sekä opitaan teoriaa ja käytännön taitoja pienessä ryhmässä. Aiheina mm. Millainen eläin hevonen on, ratsastusvarusteet, hevosen varusteet, harjaus, satulointi, suitsinta, ratsaille nousu ja sieltä laskeutuminen, hevosen hoito ennen ja jälkeen ratsastuksen. Ratsastuksen perusteet tulevat myös tutuksi: ratsastajan asento ja avut, liikkeelle lähtö ja pysähtyminen, kääntyminen, käynti, ravi (harjoitusravi ja keventäminen), ratsastusradan teitä.

Ensimmäisellä kerralla on ratsastuksen teoriaa ja käytännön harjoituksia hevosten hoitamisesta ja varustamisesta. Muina kertoina myös ratsastus. (3-4 osallistujaa)

4 päivää, 2 tuntia/kerta, hinta 118€.

Lasten ja nuorten alkeiskurssi

Lasten ja nuorten alkeiskurssi sopii kaikille alle 18-vuotiaille ratsastuksen aloittamisesta haaveileville. Alkeiskurssilla opit hevosen hoitoa, varustamista, ratsastuksen perusteita (istunta, avut, pysähtyminen, liikkeellelähtö, kääntäminen, käynti ja ravi). Kaikille on varattu omat avustajat. 4-6 osallistujaa, kesto 4 päivää, 1 h 45 min/kerta. Hinta 90€/hlö, 2 hlöä samasta perheestä 177€.

Innokkaat Intiaanit –kurssi

Innokkaat intiaanit kurssi on tarkoitettu kaikille kokeilunhaluisille ratsastajille. Ohjelmassa erilaisia leikkejä ja kisailuja ratsain tai hevosten/ponien kanssa, ilman satulaa ratsastusta, hauskoja hetkiä hevosten ja ponien kanssa. Kurssilla noin 1,5 h ratsastusta/päivä. Ilman
taluttajaa ratsastaville. 4-6 osallistujaa, kesto 3 päivää, 3 tuntia/kerta. Hinta 98€/ hlö, 2 osallistujaa samasta perheestä 190€.

Hevostaituri –kurssi

Hevostaituri –kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia tekemään erilaisia asioita hevosten kanssa. Aiheina: 1. hevosen maastakäsittely: Kuinka saat hevosen kuuntelemaan itseäsi paremmin, 2. ratsastus: Working Equitation –tehtäviä ja istuntaharjoituksia 3. hevosen/ponin
valjastaminen ja ajaminen kentällä ja maastossa, 4. hevosen juoksuttaminen liinassa (varustaminen, demo ja harjoitus). 4-6 osallistujaa, 3 päivää, 4 tuntia/kerta. Hinta 95€/hlö.

Ratsasta paremmin –kurssi

Ratsasta paremmin –kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittyä ratsastajina. Kurssilla perehdytään ratsastajan istunnan ja apujenkäytön kehittämiseen. Aiheina mm: keskivartalon hallinta, tuntuma, erilaiset ohjasotteet. Aiheisiin perehdytään teoriassa ja käytännön harjoituksissa sekä ilman hevosta että ratsailla. Jokaiselle henkilökohtaista istunnan analysointia sekä omia ja yhteisiä harjoituksia. 3 päivää, 4 tuntia/kerta, ratsastusta noin 1h 30 min/ päivä, 4 osallistujaa. Hinta 102€/ hlö, 2 osallistujaa samasta perheestä 198€ .

Estekurssi

Esteratsastuksen perusteita pienryhmässä: kevyt istunta, esteistunta, puomit, ristikot/pienet esteet. Toisena päivänä ratsastetaan lopuksi pieni este/puomirata. Kohderyhmä: Reippaat Ratsastajat, Teinit ja aikuiset, Kokeneet konkarit -ryhmien ratsastajat. Kesto 2 päivää, 4 tuntia/kerta, 1 h 15 min ratsastusta /päivä. Kurssipäivät aloitetaan teorialla ja esteiden rakentamisella. Käytössä Trixy, Hali tai Bambi, sekä Rokki ja Lilli. Max. 4 osallistujaa.