Hevoset ja ponit

Opetuskäytössä olevat hevoset ja ponit:

"Hali"

Suomenhevosratsutamma Hailin Hali "Hali"

s. 11.5.2001

säkäkorkeus: 157 cm

omistaja: Marianne Hyyrynen

Halin tiedot sukupostissa.

Hali on melko pitkälle koulutettu (helppo A ja 80-100 cm esteet) ja kokenut ratsu. Hoitaessa se on kiltti ja rauhallinen, mutta taluttaessa se mielellään menee sinne, minne itse haluaa (yleensä syömään lähintä heinätuppoa rai ruohoplänttiä). Määrätietoinen ja hereillä oleva taluttaja saa sen toimimaan kevyesti. Ratsastaessa se on reipas ja eteenpäinpyrkivä, tottelee aloitteleviakin ratsastajia, mutta taitavan ratsastajan täytyy tosissaan tehdä töitä, että saa siitä kaiken sen osaamisen irti. Hali ei pysähdy vain ohjista vetämällä, vaan ratsastajan täytyy käyttää myös vatsalihaksia. Halilla ensikertalaisten on helppo harjoitella laukkaamista liinassa. Hali toimii myös ajopalveluissa valjakkohevosena (=kärryajelutukset ym.).

Halia sai kesäkuussa 2019 varsan oriista Sirun Oliver. Varsan nimeksi tuli Mamselli Monalisa eli Moona. Moona on oikein urheilullinen ja kaunis varsa.

"Trixy"

Eestinhevosratsutamma Trxy "Trixy"

s. 19.6.2006

säkäkorkeus: 144 cm

omistaja: Marianne Hyyrynen

Trixyn tiedot sukupostissa.

Trixy on kaunis ja pyöreä ponikokoinen eestinhevostamma.
Se on kiltti käsitellä ja hoitaa. Taluttaessa täytyy kuitenkin olla tarkkana, ettei se lähde liiankin reippaasti liikkeelle. Ratsastaessa Trixy on pääosin rauhallinen, mutta se on hiukan herkkä ympäristön äänille (korvahuput auttavat). Trixylla on kilpailtu sekä esteratsastuksessa (80cm) että kouluratsastuksessa (helppo B). Kaikenkokoiset voivat ratsastaa Trixyllä.

"Vilho"

Suomenhevosruuna Vilho Vikkelä "Vilho"

s. 11.6.2011

säkäkorkeus: 155-160 cm

omistaja: Verna Rinta-aho


Vilho on kiltti käsitellä, hieman vaatii hoitajalta kuitenkin jämäkkyyttä, ettei astu varpaille. Ratsastaessa se on reipas, mutta kuitenkin rauhallinen. Vilho osaa liikkua hienosti, sillä joustava ravi ja tahdikas laukka. Vilho myös hyppää hienosti esteitä. Vilho on luotettava maastoratsu. Vilho onkin monen suosikkiratsu.

"Sade"

Suomenhevostamma A.K.Sadetanssi "Sade"

s. 1.5.2007


säkäkorkeus: noin 150 cm

omistaja: Marianne Hyyrynen

Sateen tiedot sukupostissa.

Sade on kiltti käsitellä ja hoitaa, jos hoitaja on rauhallinen ja määrätietoinen. Arka hoitaja saa Sateen epävarmaksi ja se alkaa kiukutella. Suitsien laittamista on sen kanssa helppo harjoitella. Ratsastaessa se ei laiskottele, paitsi oikomalla kulmissa. Sade ei säiky turhia. Sade kuuntelee ratsastajaa kivasti ja on kevyt ratsastaa. Sateella aloittelijatkin voivat harjoitella ratsastamaan ilman taluttajaa. Sateella voi ajaa ja se on luotettava maastoratsu.

Sade sai varsan kesäkuussa 2019 oriista Tintin Muskotti. Tammavarsan nimeksi tuli Missis Monsuuni eli Sissi. Sissi on todella suloinen pikkuinen varsa.


Sade on aikaisemmin ollut opetushevosena kpedu Perhon toimipaikassa.

"Rokki"

Risteytysponiruuna Naapila Rock Steady "Rokki"

s. 30.6.2007

omistaja: Riikka Olkkonen

Rokin tiedot sukupostissa.

Rokki on kiva ratsastaa, melko reipas, mutta osaa myös laiskotella. Rokilla pienten ja hiukan isompienkin on helppo harjoitella ratsastuksen taitoja ja myös ilman taluttajaa ratsastusta. Rokilla on kiva harjoitella myös laukkaamista ensimmäisiä kertoja esim. liinassa. Rokki ei kuitenkaan ole se helpoin käsiteltävä poni, se testaa jokaisen taitoja ja rohkeutta hoitaessa. Toimii silti hyvin pienilläkin lapsilla, kunhan on määrätietoinen ja johdonmukainen. Lasten pilkullinen suosikki.

"Bambi"

Welsh Part Bred -ponitamma Princess Nebonnie "Bambi"

s. 3.7.2006

säkäkorkeus: 140,5 cm

omistaja: Riikka Olkkonen

Bambin tiedot sukupostissa.

Bambille käy kaikki, se on superkiltti, helppo ja rauhallinen alkeisratsu, joka toimii kaiken tasoisilla. Se on osaava, kiltti ja sillä on mukavan tasaiset askellajit. Bambi on kilpaillut koulu- ja esteratsastuksessa (helppo A ja 90cm). Bambilla ratsastajien on helppo harjoitella ilman taluttajaakin ratsastamista. Bambi oli välillä äitiyslomalla, se varsoi marraskuun lopussa 2017 orivarsan. Bambi palasi takaisin tuntitöihin kesällä 2018.

"Boke"

Eestinhevosruuna Akropol "Boke"

s. 2.3.2004

säkäkorkeus: 150-155 cm

omistaja: Heli Alho

Boken tiedot sukupostissa.

Boke on kiltti ja herkkä käsitellä. Se on pääosin rauhallinen ratsastaa, mutta innostuu välillä vauhdikkaaksi. Saattaa kiskoa ohjia ratsastajan käsistä, ainakin jos ratsastajan käsi on vielä jäykkä. Bokella voivat ratsastaa kaiken tasoiset ratsastajat. Myös hyppääminen ja maastoilu onnistuvat hyvin.

"Lilli"

Shetlanninponitamma Hasselbos Edalija "Lilli"

s. 25.5.2003

säkäkorkeus: 99 cm

omistaja: Ella-Maarit Heikkilä

Lillin tiedot sukupostissa.

Lilli on ihana, pieni ja kiltti shetlanninponi. Sen kanssa pärjäävät pienetkin lapset. Aloittelijat voivat harjoitella Lillin kanssa ilman taluttajaa ratsastamista, kokeneemmalla se toimii myös kivasti. Lilli ei ole laiska vaan sopivan reipas. Lilli on nuorempana käynyt näyttelyissä ja toiminut raviponina. Nyt se kehittyy koko ajan koulu- ja esteratsastuksessa.