Maastoratsastus

Maastoratsastusta upeissa maisemissa. Monipuoliset maastot: peltoja, kyläteitä, metsäpolkuja ja -teitä, sekä mäkiä. Vauhti valitaan ratsastajien tason ja kelin mukaan. Reippaita raviosuuksia, mahdollisuus vauhdikkaisiin laukkapätkiin. Halutessa myös käyntimaastoja.

Hevoset ovat kokeneita ja luotettavia maastoratsuja, osa sähäkämpiä. Maastoratsastus on suunnattu aikuisille (16v-), jotka hallitsevat hevosen joka askellajissa ja yllättävissäkin tilanteissa. 12-15-vuotiaat vanhemman seurassa.

Maaston kesto kertoo arvioidun ratsastusajan, joka voi vaihdella porukan ja vauhdin mukaan. Tallille saavutaan noin 1 tunti ennen lähtöä, jokainen varustaa ja hoitaa hevosensa itse. Maaston jälkeen hevoset harjataan, loimitetaan ja juotetaan. Tarvittaessa jalat hoidetaan. Apua toki löytyy.

Suunnitteilla myös ratsastusretkiä, joihin kuuluu evästauko laavulla.

Maastot varataan hopotissa. Valmiit vaihtoehdot 2-4 henkilölle. Hinnat 25-55€/hlö. Tilauksesta myös muita reittejä/ryhmäkokoja.

Kysy myös yksittäin varattavia maastoja puhelimitse tai sähköpostilla.

Maastolenkkejä on useita erilaisia:

Lakeuden kutsu

Rentoa ja rauhallista ratsastusta Pohjanmaan aavalla lakeudella. Kierrellään lähialueen peltoja ja peltoteitä. Sopii ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen ainakin käynnissä ja ravissa erilaisissa tilanteissa.

Kesto noin 1 tunti.

Riuttamäen lenkki

Lapualaista lakeutta, maalaismaisemaa, metsäpolkuja. Rauhallista maastoilua ja reippaita ravipätkiä.

Tällä reitillä kierretään peltojen ja kyläteiden kautta Riuttamäen metsätielle, jossa kiivetään metsäpolkuja pitkin mäelle kahdesta eri suunnasta. Paluu tallille Kettukallion polkujen ja tien kautta.

Kesto 1,5-2 tuntia.Riuttamäen valloitus

Reipas ja rentouttava maastolenkki ihanissa Riuttamäen maisemissa. Peltojen ja maalaismaiseman kautta metsään, jossa noustaan Riuttamäen päälle kolmesta eri suunnasta.


Maisemia ihaillaan pääosin käynnissä, välillä reippaita raviosuuksia, viimeinen nousu Riuttamäelle laukataan vauhdikkaasti, jos keli sallii ja kaikki ratsastajat haluavat.
Paluu tallille Kettukallion polkujen ja tien kautta, jossa tarkkasilmäinen voi nähdä Simpsiön vuorelle.

Kesto 1,5-2 tuntia.Konikorven kierros

Tällä reitillä kuljetaan pohjalaisen lakeusmaiseman kautta Konikorven peikko - ja keijukaismetsiin. Reitti kulkee peltojen poikki, erilaisia teitä ja metsäpolkuja pitkin metsän läpi Riuttamäelle, josta jatketaan tallia kohti Kettukallion kautta.

Rentoa ja rauhallista maastoilua, reippaitakin pätkiä ratsastajien tason mukaan. Ratsastajien tulee hallita hevonen kaikissa askellajeissa sekä liikenteen seassa että yllättävissäkin tilanteissa.

Monipuolinen reitti upeissa maisemissa! Yksi suosikeista.

Kesto noin 2 tuntia.