Maastoratsastus

Maastoratsastusta upeissa maisemissa.

Monipuoliset maastot: peltoja, kyläteitä, metsäpolkuja ja -teitä, sekä mäkiä.

Vauhti valitaan ratsastajien tason ja kelin mukaan. Reippaita raviosuuksia, mahdollisuus vauhdikkaisiin laukkapätkiin. Halutessa myös käyntimaastoja.

Hevoset ovat kokeneita ja luotettavia maastoratsuja, osa sähäkämpiä.

Maastoratsastus on suunnattu aikuisille (16v-), jotka hallitsevat hevosen joka askellajissa ja yllättävissäkin tilanteissa. 12-15-vuotiaat vanhemman seurassa.

Meidän tallilla säännöllisesti tunneilla käyvät 12-15-vuotiaat voivat myös osallistua maastoihin, jos ratsastustaito on riittävä.

Maaston kesto kertoo arvioidun ratsastusajan, joka voi vaihdella porukan ja vauhdin mukaan. Tallille saavutaan noin 1 tunti ennen lähtöä, jokainen varustaa ja hoitaa hevosensa itse. Maaston jälkeen hevoset harjataan, loimitetaan ja juotetaan. Tarvittaessa jalat hoidetaan. Apua toki löytyy.

Mahdollisuus myös ratsastusretkiin, joihin kuuluu evästauko nuotiopaikalla.

Maastot varataan hopotissa. Hinnat 30-60€/hlö (2 tunnin maasto 50€/hlö). Ratsastusretket 70-120€. Tilauksesta myös muita reittejä/ryhmäkokoja.

Kysy myös yksittäin varattavia maastoja puhelimitse tai sähköpostilla.

Maastolenkkejä on useita erilaisia, tässä esittelyt yleisimmistä reiteistä. Alimpana tietoa ratsastusretkistämme!

Lakeuden kutsu

Rentoa ja rauhallista ratsastusta Pohjanmaan aavalla lakeudella. Kierrellään lähialueen peltoja ja peltoteitä. Sopii ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen ainakin käynnissä ja ravissa erilaisissa tilanteissa.

Kesto noin 1 tunti.

Riuttamäen lenkki

Lapualaista lakeutta, maalaismaisemaa, metsäpolkuja. Rauhallista maastoilua ja reippaita ravipätkiä.

Tällä reitillä kierretään peltojen ja kyläteiden kautta Riuttamäen metsätielle, jossa kiivetään metsäpolkuja pitkin mäelle kahdesta eri suunnasta. Paluu tallille Kettukallion polkujen ja tien kautta.

Kesto noin 2 tuntia.Riuttamäen valloitus

Reipas ja rentouttava maastolenkki ihanissa Riuttamäen maisemissa. Peltojen ja maalaismaiseman kautta metsään, jossa noustaan Riuttamäen päälle kolmesta eri suunnasta.


Maisemia ihaillaan pääosin käynnissä, välillä reippaita raviosuuksia, viimeinen nousu Riuttamäelle laukataan vauhdikkaasti, jos keli sallii ja kaikki ratsastajat haluavat.
Paluu tallille Kettukallion polkujen ja tien kautta, jossa tarkkasilmäinen voi nähdä Simpsiön vuorelle.

Kesto noin 2 tuntia.Konikorven kierros

Tällä reitillä kuljetaan pohjalaisen lakeusmaiseman kautta Konikorven peikko - ja keijukaismetsiin. Reitti kulkee peltojen poikki, erilaisia teitä ja metsäpolkuja pitkin metsän läpi Riuttamäelle, josta jatketaan tallia kohti Kettukallion kautta.

Rentoa ja rauhallista maastoilua, reippaitakin pätkiä ratsastajien tason mukaan. Ratsastajien tulee hallita hevonen kaikissa askellajeissa sekä liikenteen seassa että yllättävissäkin tilanteissa.

Monipuolinen reitti upeissa maisemissa! Yksi suosikeista. Reitti ei ole aina käytettävissä.

Kesto reilu 2 tuntia.

Ratsastusretket

Hevosten hoidon ja varustamisen jälkeen ratsastetaan peltojen, kyläteiden ja metsien kautta taukopaikalle Riuttamäen päälle. Siellä meillä on nuotiopaikan vieressä hevosille puomit. Hevoset saavat nauttia heinäannoksensa samalla, kun ratsastajat nautiskelevat esimerkiksi nokipannukahveista ja nuotiolla paistetusta makkarasta. (Metsäpalovaroituksen aikana vaihtoehtoinen evästarjoilu.)

Tauon jälkeen jatketaan matkaa toiveiden mukaan 1-2 h metsäpoluilla, teillä ja pelloilla.

Kysy tarjousta erilaisista reitti ja tarjoiluvaihtoehdoista!

Tällä hetkellä retkille pystytään ottaa 3 asiakasta.